Tässä artikkelissa opit puhumaan rullalautailijaa
Rullalautailu on yksi planeetan ainutlaatuisimpia aktiviteetteja. Luonnollisesti se sisältää oman kielensä, kielensä ja nimikkeistönsä.
Sanoilla kuten "silppuaminen, fakie, hölmö, mongo" ja äärettömät muunnelmat, joita käytetään kuvaamaan temppuja, esteitä ja sisäistä tietoa, nämä termit oppivalle aloittelijalle se voi tarkoittaa eroa ulkopuolisena pysymisen vai miehistöön hyväksymisen välillä.
Onneksi rullalautailijat ovat planeetan hyväksyttävimpiä ihmisiä GOSKATE on täällä auttaakseen sinua oppimaan rullalautailua terminologiaa Skate Lingon aloittelijaoppaassamme.
Tässä artikkelissa käymme läpi:
Top 67 Skateboard Trick Lingo
Top 55 Skateboard Culture Lingo
Top 42 Skateboard Obstacle Lingo
Yli 150 rullalautailutermiä, jotka on hankittu sadoilta elinikäisiltä luistelijailta, olet hyvässä vauhdissa liittymään skeittiryhmään ja nauttimaan elämäsi hauskimmista. No nyt GOSKATE!
Top 67 Skateboard Trick Lingo
Mistä rullalautailutemppu muodostuu? Se on hyvä kysymys.
Rullalautailutemppu on liike, jota luistelija tekee manipuloidakseen lautaa tavoilla, jotka tuottavat monimutkaisia liikkeiden yhdistelmiä. Temppu on juuri sitä, mitä antaa rullalautailulle sen taiteellisen ja innovatiivisen luonteen yhdessä jokaisen luistelijan itseilmaisun harjoittamisen kanssa.
Vaikka rullalautailussa on enemmän perustemppuja, kuten Ollie, Pudota sisään ja Kickturn, kun hallitset perusasiat, mahdollisuudet ovat rajattomat! Mutta ymmärtääksemme, miten temput määritellään, meidän on hallittava sanat, jotka muodostavat rullalautailijoiden kielen pyörivän tempputerminologian.
Kansi: Kansi on rullalaudan puinen osa, joka on yleensä valmistettu 7 kerroksesta puristettua vaahterapuuta. Dekkeissä on yleensä myös Pro-malli, jonka pohjassa on ammattiluistelijan nimi ja taiteilijan tekemä mukautettu grafiikka. Pro-dekin ostaminen paikallisesta skeittikaupasta on loistava tapa tukea suosikkiluistelijaasi ja -brändejäsi.
Kuorma-autot: Kuorma-autot ovat rullalaudan alla olevia metalliosia, jotka on yhdistetty kanteen 8 ruuvilla, joiden akseleilla on kaksi pyörää. Kuorma-autoja on useita kokoja, mutta yleisimmät ovat 139s ja 149s.
Pohjalevy: Pohjalevy on trukin metallijalusta, jonka ruuvit kiinnittävät kanteen. Kuntatappi ja holkit on liitetty pohjalevyyn pulteilla ja niitä voidaan säätää luistelijan mieltymysten mukaan.
Pomo: Kuntatappi on pultti, joka yhdistää kuorma-autojen akselin pohjalevyyn, ja sen mukana tulee holkit ja pultit kuorma-auton täydentämiseksi.
Pultit (laitteisto): Pultit ovat samoja kuin tavanomaiset pultit kaikilla toimialoilla, mutta ne menevät erityisesti kuorma-auton pohjalevyyn yhdistämään kuorma-autot kanteen, mutta sitten myös pyörän akseliin pyörien ruuvaamiseksi.
holkit: Holkit ovat kuorma-autojen osia, jotka vaimentavat iskuja ja mahdollistavat rullalaudan kääntymisen akselin ympäri. Ne on sijoitettu aluslevyillä peitetyn nastan ympärille, ja niitä on saatavana eri kiinteyksinä ja väreinä. Monta kertaa holkki vaihdetaan kuin todelliset kuorma-autot.
Akseli: Skate truckin litteä metalliosa, johon pyörät ja laakerit on kiinnitetty. Akseli on paikka, jossa "hiontamisen" taika tapahtuu, joten termit kuten akselin pysähtyminen tai akselin hionta.
Pesurit: Aluslevyt ovat pieniä metallirenkaita, jotka menevät kuorma-auton akseleiden päihin vähentämään pyörien ja laakereiden aiheuttamaa kitkaa. Rullalaudoissa on myös isommat aluslevyt takitapin ylä- ja alaosassa vähentämään holkkien kulumista.
laakerit: Pyörän sisällä ovat laakerit, jotka tuottavat pyörän kääntymisen ja nopeuden. Ne tulevat abec-muodossa 3-5-7-9.
Grip: Tartuntateippi tai 'grip' on hiekkapaperimainen päällystakki rullalautakannen päällä. Gripin avulla luistelija voi tehdä ollien ja flip-temppuja, mikä tekee itsestään yhden minkä tahansa rullalaudan tärkeimmistä elementeistä.
Nenä: Lautasi nokka on skeittilautasi "etu" tai etureuna. Nenä on yleensä suurempi, pyöreämpi ja koverampi, jotta se tarttuu paremmin etujalkojen luistelutemppuihin. Kun nenälle tehdään temppuja, se muuttaa nimensä 'nosegrind' tai 'nose pick' tai 'nose manual' jne.
Pyrstö: Laudan häntä on rullalautakannen takaosa, jossa takajalkasi ponnahtaa irti maasta muodostaen ollien. Hännät ovat yleensä litteämpiä ollakseen lähempänä maata nopeamman popin saavuttamiseksi.
Ollie: Ollie on, kun rullalautailija tuottaa rullalaudan "poksahtamisen" "pomppaamaan" ilmaan hyppääessään ja nostaa laudan mukanaan. Ollie on useimpien rullalautailutemppujen perusta, ja sitä pidetään yhtenä aloittelijan vaikeimmista oppia. Se on kuitenkin myös kaikkein tyytyväisin.
Typerä: Hessu on termi, jota käytetään kun luistelija luistelee oikea jalka eteenpäin.
Säännöllinen: Säännöllinen on termi, jota käytetään luistelijoille vasen jalka eteenpäin.
Etusivu jalka: Etujalkasi on vuorovaikutuksessa lautasi nenän kanssa, kun suoritat temppuja, kuten ollie tai kickflip. Sen ei pitäisi olla poljinjalkasi, sillä etujalan ottaminen polkemiseen ei vain näytä rumalta, vaan myös estää kykyäsi tehdä temppuja tulevaisuudessa.
takaisin jalka: Takajalkasi on poksahtava jalkasi ja on vuorovaikutuksessa lautasi hännän kanssa. Se on myös jalka, jolla poljet.
leffa jalka: Flip-jalkasi on etujalkasi ja se lentää pois nenästä, kun suoritat temppuja, kuten potku- tai heelflip. Saatat viitata flick-jalkaan kuvaillessasi vammaa tai opettaessasi temppua jollekin toiselle.
pop: Pop on termi, joka kuvaa sitä, kun lyöt häntääsi maahan suorittaaksesi ollien tai tempun. Sitä käytetään myös adjektiivina, kun jollain on korkea ollie. "Sillä kaverilla on poppia!"
Jauhaa: Hionta on termi, joka kuvaa sitä, kun kuorma-autosi "hiovat" esteen, yleensä kiskon, reunan tai reunan muodossa. Riippuen siitä, miten lautasi on sijoitettu ja mitkä muut kuorma-autosi osat ovat vuorovaikutuksessa esteen kanssa, temppuilla on erilaisia nimiä. Kuten 5-0 grind, jossa luistelija jauhaa vain taka-autollaan, tai skeitti, jossa luistelija jauhaa vain taka-autoaan, mutta etuauto on upotettu reunan alle.
SLIDE: Liuku on termi, joka kuvaa, kun lautasi kansi "liukuu" esteen päällä, yleensä kiskolla, reunalla tai kynnyksellä.
Liukua seuraa usein toinen osa laudalta, kuten nokkaliuku, häntäliuku tai lautaliuku. Nenäliuku, kun nenäsi on esteen päällä ja niin edelleen.
vakaa: Pysähdys on silloin, kun olet "pysähdyksissä" neljäsosan putkesta, käytännössä olet "pysähdyksissä" liukumäessä tai jauhamisessa. Stall temppuja kutsutaan myös "huulitemppuiksi", kuten näet alla.
Etupuoli: Frontside on kuvaava termi, kun teet tempun vartalon kasvot tai vartalon etuosa johtavat vauhtiasi. Pohjimmiltaan olkapääsi ja lantiosi ovat avautuneet estettä päin, kun temppu tapahtuu "edessäsi", siis etupuolella.
takapuoli: Takapuoli on kuvaava termi, kun teet tempun vartalon takaosa johtaa vauhtiasi. Pohjimmiltaan lantiosi ja olkapääsi ovat kääntäneet sinut selälleen esteelle.
Usein luistelijalla on tiettyjä mieltymyksiä tai kykyjä taka- tai etupuolen luistelussa. Aivan kuten koripallo- tai baseball-pelaajalla on kentällä tiettyjä paikkoja, joissa he jostain syystä suoriutuvat paremmin.
Vaihtaa: Switch on termi, jossa luistelija suorittaa tempun, mutta toinen jalka eteenpäin, ikään kuin olisit luonnostaan typerä luistelija, mutta suoritat tempun säännöllisesti. Tämä on kuin joku oikeakätinen alkaa kirjoittaa vasemmalla kädellä. Jotkut luistelijat ovat parempia luistelemaan kuin toiset, mutta useimmat luistelijat oppivat vaihtamaan luistelua kasvattaakseen temppujaan.
Fakie: Fakie on, kun ajat laudalla taaksepäin, mutta jatkat eteenpäin. Kuten vauhdissasi johtaa häntääsi ja takajalkasi toimii nyt etupuolena. Kuvittele, että seisot esittämässä ollien ja alat rullata taaksepäin… Pyörität fakia!
Nollie: Nollie on sitä, kun luistelija suorittaa 'ollien', kun hän ponnahtaa rullalaudan nenästä, joten yhdistelmä - "n-ollie".
Nollie, kuten fakie ollie, avaa kokonaan uuden perustan luistelutempuille. Koska kun olet oppinut nollie, voit tehdä nollie-asennon kickflip tai nollieflip. Tai voit tehdä fakie asenne kickflip, fakieflip tai jopa fakie ollie osaksi jauhaa.
manuaalinen: Käsikirja on, kun luistelija ajaa taka- tai etupyörillään pitkän aikaa – kuten pyörän pyörällä. Käsikirjan avulla luistelijat voivat yhdistää monimutkaisen yhdistelmän temppuja joihinkin rullalautailun vaikeimmista "teknisistä" temppuista. Esimerkiksi kickflip manuaalinen kickflip out tai kickflip nose manual, nollieflip out.
Nenän käsikirja: Käsikirja, joka suoritetaan kahdelle etupyörälle ja levyn nokkaan. Nenäkäsikirjaa kutsutaan yleisesti nosemannyksi.
180: 180 on termi, joka kuvaa kiertoasteita tempun suorittamisen aikana. 360 on täysi kierros, 180 on puoli. Esimerkiksi Frontside 180 kickflip on kickflip, joka myös kääntyy 180 astetta. 180-luvut kuten kaikki pyöräytykset voidaan suorittaa taka- tai etupuolelta sekä normaalista, fakie- ja nollie-jalka-asennosta.
270: 270 on harvinainen 180:n ja 360 asteen välillä oleva kierto, joka on yleensä varattu liukumäelle tai sieltä poistumiseen. Kuten 270 takapuolen huulten liukuessa tai hännän liukuessa 270 ulos. Pohjimmiltaan este tai temppu on sijoittanut sinut jo 90 asteen kulmaan ja käännät 360 asteeseen.
360: 360 on täysi kierros laudalla tai luistelijalla tempun suorittamisen aikana. 360 kickflip on, kun lauta tekee 360 ja kickflip samaan aikaan. Vaikka tätä artikkelia lukiessa voi olla vaikea kuvitella, verkossa on paljon videoita, joiden avulla voit selvittää, miltä nämä temput näyttävät.
Kääntötemppu: Flip temppu kuvaa niitä temppuja, joita käännetään, kuten potku, heelflip ja 360 kickflips. Vaikka kaikki kääntötemput suoritetaan ensin tasaisella maalla, ne voidaan tehdä missä tahansa esteessä ja jauhamisessa, liukumäissä, pysähtyyissä ja käsikirjoissa.
Hauta: Grab tai grabs ovat temppuja, joissa luistelija tarttuu lautaansa. Muistuttaa enemmän kulhossa, poolissa ja vert-luistelussa. Joitakin temppuja, jotka ovat nappaavia, ovat mykistys, melonitarraus, indy grab ja nosegrab, ja kaikki koskettavat laudan eri osissa ja joskus eri käsillä (edessä tai takana).
Ponnahtaa ulos: Ponnahdus ulos on kuvaus siitä, kun hyppäät ulos esteestä tempun suorittamisen aikana. Reunus tai kisko saattaa jatkua, mutta sinä ponnasit esteestä aikaisin. Joskus reunus ei lopu ja jatkuu todella pitkään, joten luistelijoiden on ponnahtauduttava ulos reunasta saadakseen tempun.
kickflip: Kickflip on, kun etujalan varpaat heilauttavat irti laudan nenästä tuottaen yhden täydellisen laudan kierroksen tai kääntämisen. Kickflip on kiistatta ikonisin rullalautailutemppu, ja vaikka se voi olla yksi vaikeimmista oppia, sitä pidetään myös eniten tyydyttävänä.
heelflip: Heelflip on, kun etujalan kantapää lentää pois laudan nenästä tuottaakseen yhden kierroksen tai käännöksen. Jotkut luistelijat ovat enemmän samankaltaisia kuin heelflips kuin kickflips, mutta useimmat todella hyvät luistelijat voivat tehdä molempia.
Popshuv: Popshuv on, kun lauta ponnahtaa ilmaan ja sitten nenä käännetään ympäriinsä, jolloin siitä tulee häntä. Shuv kuvaa liikettä, koska näyttää siltä, että takajalka shuvs häntää. Popshuv yhdistetään muihin kääntötemppuihin, kuten kickflip tai heelflip, mikä laajentaa temppujen perustaa seuraavalle yhdistelmätasolle. Tämän olennaisen tempun oppiminen on siis tärkeää, ja se on usein ensimmäinen temppu, jonka luistelija oppii.
carve: Luistelija kaiverraa rampille, neljännesputkelle tai uima-altaalle, kun hän "kaiveree" seinää ylös kuin surffaaja aallolla. Kaiverrus tehdään ohjaamalla heidän nenänsä esteen tai rampin pisteen yli kääntääkseen luistelijan ympäri palatakseen alas.
Esitettiin: Aired on silloin, kun luistelija tuottaa ilmaa pystysuoran tai siirtymäesteen yli. Tony Hawk tuuletti rampin laskeutuakseen 900:aan.
Kiinni se: Stuck on termi, jota käytetään, kun luistelija laskeutuu laudalle yrittäessään suorittaa tempun, mutta vaikka hän "juutui" tempun, hän kaatui. Luistelija yleensä tarttuu tai jumittaa tempun muutaman kerran ennen laskeutumista, joten älä anna periksi!
Takuumaksu: Bailed on termi, jota käytetään, kun luistelija tempun aikana "pelaa" tempun ja usein potkaisee laudan pois, koska tempun laskeutumisen yritys johtaa loukkaantumiseen. Taksaamisen oppiminen on yhtä tärkeää kuin laskeutumisen oppiminen.
lyönyt: Slammi on silloin, kun putoat erityisen lujasti, etkä yleensä pysty hidastamaan putoamistasi millään tavalla, jolloin et pysty pelastamaan tai valmistautumaan törmäykseen.
Potkaisu: Kicking out tarkoittaa sitä, että luistelija potkaisee laudan ilmaan sen sijaan, että hän yrittäisi laskeutua laudalle.
Ensimmäinen yritys: Ensimmäinen yritys on, kun luistelija saa temppunsa ensimmäisen kerran. "Kaveri, sain sen ensimmäisellä yrittämällä." Termiä käytetään barometrina siitä, kuinka kovasti tai taitavasti luistelija pystyi suorittamaan tempun.
Hung Up: Luistelija sanoo, että hän katkaisi puhelun, kun he eivät saaneet toista kuorma-autoaan selviytymisen yli ja jäivät kiinni laskeutuessaan takaisin rampilta. Luistelija jää "jumittumaan" selviytymiseen. Katso esteehdoista selviytymisen yksityiskohdat.
Liukusi ulos: Ulosliukuminen tapahtuu silloin, kun rullalautailija yrittää liukua tai hioa ja "luisuu ulos" sen sijaan, että lukittuisi temppuun, ja johtaa usein takuita vastaan.
Slappy: Slappy on, kun luistelija ajaa jalkakäytävää pitkin ja jauhaa tai liukuu matkaa. Yleisempi ikääntyvien luistelijoiden keskuudessa, mutta sitä pidetään yhtenä hauskimmista temppuista.
kaide: Kaide on kaide, joka menee alas portaita, joita luistelija luistelee jauhojen ja liukujen muodossa. Rohkea luistelija vaatii luistelemaan kaiteita, koska niitä löytyy kaduilta ja ne voivat ylittää 20 portaat.
Tasainen maa: Tasainen maa on, kun luistelija tekee flip-temppuja tasaisella maalla ja muodostaa luistelutemppujen perustan. Rodney Mullen yksin keksi lukuisia flatground temppuja sekä flip temppuja että freestyle temppuja.
bonk: Bonk on, kun "bonki" rullalautasi etupyörät esteeseen nopealla napautuksella, yleensä siirtyen puolelta toiselle.
Suutele rautatietä: Kiss the rail on silloin, kun luistelijan kuorma-auto vain tuskin osuu tai "suutelee" kiskoa.
Voinen: Buttery on adjektiivi, joka kuvaa herkullista tyyliä, jolla luistelija suorittaa tempun. "Kaveri, se oli voita!"
Steezy: Steezy on toinen adjektiivi, jota käytetään kuvaamaan jonkun tyyliä. Steezy-luistelijat pukeutuvat yleensä upeilla muodilla ja tekevät voitaisia temppuja.
Raiteet (viittaen lautaan): Rullalaudan pohjassa olevat kiskot ovat muovisia "kiskoja", jotka menevät laudan alle auttamaan liukumista. Alkuperäinen 80-luvulla ja yleensä varattu muotoiltuille laudoille, kuten kalalaudoille.
Skitch: Sketching tarkoittaa, kun luistelija pitää kiinni liikkuvasta autosta tai bussista. Tämä on erittäin vaarallista ja kolme parasta syytä, miksi luistelija päätyy sairaalaan.
Kantapään veto: Kantapään veto on silloin, kun luistelija suorittaa temppua, eikä hänen jalkansa laskeudu puhtaasti laudalle ja kantapää roikkuu laudalta koskettaen maata. Luistelupelin aikana tämä tuottaa uusinnan, ja usein temppua kuvattaessa luistelija haluaa myös tehdä sen uudelleen.
Varpaiden vetäminen: Varpaiden veto on silloin, kun luistelija suorittaa tempun ja hänen jalkansa laskeutuu huonosti laudalle aiheuttaen varvasvedon maahan. Luistelupelin aikana tämä tehdään uudelleen. Luistelupelin aikana tämä tuottaa uusinnan, ja usein temppua kuvattaessa luistelija haluaa myös tehdä sen uudelleen.
Bomb A Hill: Kun luistelija "pommittaa mäkeä", hän luistelee alas jyrkkää mäkeä erittäin suurilla nopeuksilla. Tämän tekivät tunnetuksi San Franciscon mäkipommittajat, mutta pieleen menneet mäen pommitukset on suurin syy, miksi rullalautailijat päätyvät sairaalaan.
Fakielle: Kun luistelija laskeutuu "fakielle", hän laskeutuu kehonsa "taaksepäin", mutta vauhtinsa jatkuu eteenpäin ja takajalka laskeutuu nyt laudan etuosaan uutena etujalana.
Laskeutuminen "fakielle" syntyy yleensä, kun 180 lisätään kioskista tai liukumäestä. Kuten hännän liuku fakielle tai tylppä stall fakielle.
Takaisin Switchiin: Kun luistelija laskeutuu "vaihtamaan", se on melkein sama kuin fakie, mutta edellinen takajalka ei laskeudu laudan etupuolelle. Pikemminkin se laskeutuu normaaliasentoon, mutta vaihda. Yleensä "back to switch" edeltää 180, joka aiheutti asenteen vaihtamisen.
Vinkki temppu: Temppuvinkki on milloin joku antaa sinulle neuvoja tai opetusohjelmia kuinka tehdä temppu. Temppuvinkin avulla luistelijat opettavat muille luistelijalle uusia temppuja.
Powerslide: Powerslide on, kun luistelija nojaa taaksepäin, mutta työntyy eteenpäin painollaan saadakseen laudan pyörät luisumaan kohtisuoraan liikkeeseen nähden. Ajattele kuinka surffaaja vetelee aallon ja roiskee tai pyöräilijää, joka heiluu takarenkaansa ympäri pysähtyäkseen. Powerslides auttaa luistelijoita hidastamaan vauhtia nostamatta jalkaansa laudalta.
Freestyle-luistelija: Freestyle luistelija on rullalautailija, joka osallistuu pääasiassa flatground skate temppujen freestyleen. Tämä on samanlaista kuin mitä varhaisimmat luistelukilpailut nähtiin 60- ja 70-luvuilla, ja se koostuu käsilläseisonnasta, primoista ja muista temppuista.
Primo: Primo on, kun luistelija nostaa rullalautansa kyljelleen, jotta hän voi seistä pyörien sivulla ja pyörien toinen puoli maassa. Rodney Mullenin tunnetuksi tekemä, voit katsoa alla olevan videomme yksityiskohtaisen opetusohjelman!
Käännä sisään: Termiä flip in käytetään kuvaamaan sitä, kun luistelija tekee potku- tai kantapään käännöksen jauhamiseen, liukumäkiin tai manuaaliin. Tätä termiä käytetään yleensä teknisluistelijalla ja se lisää temppuun yhdistelmän, joka tekee laskeutumisesta paljon vaikeampaa.
Käännä ulos: Termiä flip out käytetään kuvaamaan sitä, kun luistelija kääntää lautansa kickflip- tai heelflip-laskulla "ulos" jauhamisesta, manuaalista tai liukumäestä. Tätä termiä käytetään myös yleisesti teknisluistelijalla, ja se on erittäin vaikea toteuttaa.
Darkslide: Rodney Mullenin keksimä temppu, jossa rullalautailija kääntää laudan esteen päälle, laskeutuu sille ylösalaisin, toinen jalka nenällä ja toinen häntää vasten, ja liukuu alueen ennen laskeutumista tasaiselle maalle.
Suuri pyöritys:temppu, jossa luistelija ja hänen rullalautansa molemmat pyörivät pystyakselia pitkin, mutta luistelija pyörii 180, kun lauta pyörii 360. Alfonso Rawls nimesi tempun sen keksijän Brian Lotin mukaan. Rawls ajatteli, että Lotti kuulosti "arpajaiselta", ja koska lauta pyöri niin paljon tempun aikana, hän nimesi sen Kalifornian Lotto's Big Spinin mukaan.
Hurrikaani:hiontatemppu, joka alkaa 180:lla esteeseen, joka laskeutuu taka-autolle (joka on nyt edessä) nokka osoittaa taaksepäin, alas ja estettä kohti; pohjimmiltaan 180 - fake heikko.
Mahdotonta:temppu, jossa luistelija kietoo hännän takajalkansa ympärille 360 astetta, olennaisesti pystysuora 360 shuvit.
Judo:tarttumistemppu, jossa ratsastaja tarttuu etukädellään laudansa kantapään reunaan lähellä etupyörää ja potkaisee etujalkansa irti edestä.
Madonna:tarttumistemppu, jossa luistelija tarttuu etukädellään rullalautansa kantapään reunaan lähellä etupyörää ja potkaisee etujalkansa irti heidän takaa; tämä temppu tehdään usein hännän lyömiseksi matkalla takaisin siirtymävaiheeseen.*Tony Hawk nimesi tämän tempun laulajan mukaan, joka oli tuolloin yhtä trendikäs kuin temppu itse.
Ilmamenetelmä:tarttumistemppu, jossa ratsastaja tarttuu laudansa kantapään reunaan etukädellään ja vetää tätä reunaa ylöspäin selkänsä kohti.*nimeänyt Neil Blender, joka kuvaili tätä tartuntaa menetelmäksi saada korkeampaa ilmaa.
Etupuolella Noseblunt Slide: Etupuolen tylppä liukumäki on, kun liu'utat alas kiskoa tai reunaa eteenpäin osoittaen laudan etuosan ollessa suoraan eteenpäin. Se on erittäin vaikea naulata, ja jopa ammattilaiset pyyhkivät sen pois paljon!
Smith Grind: Smith grind on kuin käänne tavalliseen 50-50 grindiin. Sen sijaan, että hioisit molemmilla kuorma-autoilla, käytät vain toista. Sinun on osuttava kiskoon juuri oikeaan kulmaan, jotta se tapahtuu.
Croked Grind: Vino grind on vähän kuin Smith grind, mutta luistelija tulee kiskoon suoraan, ei vinossa. On äärimmäisen hankalaa lähteä liikkeelle juuri oikealla tavalla, ja jopa ammattilaiset pelastavat joskus ennen kuin pääsevät maaliin.
LaserFlip: Laserflipissä yhdistyvät 360 asteen etupuolen työntö ja heelflip, mikä tekee siitä erittäin monimutkaisen tempun. Lauta pyörii 360 astetta samalla kun se kääntyy ilmassa. Laskeutuakseen luistelijan on ohjattava molempia kierroksia ja pidettävä kehonsa keskellä. Tämä koordinaatio tekee laserflipistä yhden vaikeimmista tasamaatemppuista.
Nollie Inward Heelflip: Nollie inward heelflip on temppu, jossa yhdistyvät nollie (laudan poksahtaminen etujalan kanssa) sisäänpäin suuntautuvaan kantapäänflipiin, jossa lauta kääntyy ja pyörii sisäänpäin. Vaikeus johtuu nollien vaatimasta ainutlaatuisesta jalkojen asennosta, joka on jo kovempi kuin tavallinen ollie. Sisäänpäin suuntautuvan kantapään läpän lisääminen tekee siitä entistä haastavamman, sillä rullalautailijan on hallittava sekä läppä että pyöriminen tasapainossa. Tämä yhdistelmä hankalaa jalkatyötä ja ylimääräistä kiertoa tekee nollien sisäänpäin suuntautuvasta kantapään läppäyksestä yhden vaikeimmista temppuista tasaiseen laskeutumiseen.
Top 55 Skateboard Culture Lingo
Rullalautailukulttuuri on yksi rullalautailun kauneimmista puolista. Se kutsuu meidät olemaan yksi miehistöstä ja osallistumaan johonkin, jota rakastamme. Mutta se voi olla hankalaa uudelle tulokkaalle istua pöydän ääressä, kun puhutaan luistelusta.
No niin tähän asti. Nauti!
Yhdysvallat: ABD on lyhenne sanoista 'Already Been Done', ja se on termi, jota luistelijat käyttävät vertaamaan muiden luistelijoiden kuvauksia luistelupaikoilla. Luistelijat, varsinkin ammattilaiset, haluavat välttää tekemästä samoja temppuja kuin muut luistelijat, koska se voidaan nähdä melkein epäkunnioituksena tai jokkimaisena. Se on myös vastoin luonnollista halua olla itseilmaisu luistelussa.
NBD: NBD on lyhenne sanoista "Never Been Done" ja sitä käytetään, kun luistelija tekee uuden tempun katupaikalla. Tämä on se, mitä luistelijat pyrkivät kuvaaessaan video-osia, koska se ei vain edistä urheilun edistymistä, vaan myös auttaa luistelijaa erottumaan joukosta ja tekemään itselleen mainetta.
Video Osa: Video-osa on se, mitä ammattiluistelija tuottaa brändilleen kuvattuaan klippejä kaduilla. Näin luistelijat ilmaisevat itseään alalla ja tuottaa rullalautailun mielekkäimmän mediamoottorin. Ei-sponsoroidut luistelijat voivat myös kuvata video-osia ja olla yksi palkitsevimmista puolista rullalautailijana.
Koko Pituus: Täyspitkällä videolla tarkoitetaan yritystä tai brändiä, joka tuottaa luisteluvideon yhdistämällä videon osia tiiminsä ratsastajilta. Vaikka ne eivät ole niin yleisiä kuin ennen, täyspitkien luisteluvideoiden katsominen on välttämätöntä rullalautailun ymmärtämiseksi.
Sponsoroida Me Nauha: Amatöörirullalautailija tuottaa sponsorointivideota toivoen saada sponsoroitua yrityksen tai brändin toimesta. He kuvaavat vähintään 2 minuuttia katurullaluistelupaikoilla kuvattuja skeittileikkeitä ja lähettävät rullan klippejä ilman musiikkia kyseiselle brändille. Aiemmin luistelijat lähettivät todellisen VHS-nauhan, sponsoroi minut -nauhan, joka on sittemmin korvattu sponsorointivideolla. Vaikka tapa, jolla luistelijat ottavat yhteyttä tuotemerkkeihin, on paljon helpommin saavutettavissa kuin ennen, sponsorointivideo on säilynyt jokaisen portinvartijan tai toiveikkaana luistelijan läpikulkuoikeuden.
Soolo Osa: Sooloosuus on, kun luistelija kuvaa oman video-osan ja yritys tai brändi julkaisee sen esittämättä muita luistelijaa täyspitkässä tai yhteistyöprojektissa.
Homie Vid: Luisteluvideo, jonka ovat tuottaneet paikalliset luistelijat ilman brändiä tai skeittikauppaa. Kotivideot ovat vahvimpia yhteisön siteiden takojia.
Makkara/harvinainen: Bander tai ender on videoosan viimeinen temppu, yleensä paras. Se päättää osan räjähdysmäisesti ja sisältää vaikeimman tempun, jonka luistelija joutui laskeutumaan. Se tulee aina olemaan myös NBD.
Avaaja: Avaaja on luistinosan ensimmäinen temppu, joka määrittää osan sävyn. Siellä on myös avausosa, joka yleensä antaa myös sävyn ja jota pidetään kunniamerkkinä. Usein brändi esittelee uuden ratsastajansa tai uuden ammattilaisensa avausosassa.
Sukunimi Osa: Viimeisen osan kunniamaininnat on varattu mainitun täyspitkän skeittivideon parhaalle luistelijalle, ja niissä on yleensä se luistelija, joka oli vaikeimmin kuvattuna tuona aikana. Luisteluvideon viimeisen osan tuottaminen kertoo, kuinka luistelulegendat syntyvät, kun ne tuottavat eniten mieltä sulavia NBD:itä suurimmilla esteillä.
Peite: Kansi viittaa luistinlehden kanteen laskeutumiseen. Kannet ovat haluttuja ja ovat kunniamerkki siitä, että sait yhden skeittilautailun vaikeimmista temppuista tuossa kuussa, erityisesti Thrasher Magazinen.
summittainen: Sketchy on adjektiivi, joka kuvaa temppua, joka ei ole laskeutunut puhtaasti, yleensä kantapää- tai varvasvedolla.
Täydellinen rullalauta: Kokonaisuus viittaa koko rullalautaasi verrattuna pelkkään kanteen, kuorma-autoihin tai pyöriin. Monta kertaa paikalliset skeittiliikkeet myyvät kokonaisia rullalaudat alennuksella, ja joulun aikoihin luistelijat nauravat uusille "jouluvalmisteluille", joita tulvii koko skeittipuistossa.
pultit: Pultit viittaavat siihen, kun luistelija laskeutuu suoraan rullalautansa pulttien päälle (yhdistävät kuorma-autot kanteen), ja sitä pidetään suurelta osin parhaana tapana laskeutua. "Hän laskeutui pultit!"
Hyvitys: Alennus on se, mitä luistelija kysyy kuvaajaltaan, kun hän laskeutui sketryn. Tai kun heidän juoksunsa miniramppissa tai esteessä keskeytettiin. "Saanko siitä hyvityksen?"
Elokuvat: Kuvaaja on joku, joka dokumentoi luisteluistunnon tai tuottaa jonkinlaisen luisteluvideon. Nopea tapa kutsua jotakuta videokuvaajaksi. FIlmerit ovat rullalautailun tärkeimpiä ihmisiä ja usein luovimpia.
Getting ryöstetty: Ryöstetyksi tulemisesta puhutaan, kun kokeilet temppua ja kiinnität sitä, jopa laskeutumispultteja, mutta jostain syystä et onnistu. Ryöstön saaminen on omatoimisempaa, mutta se voi olla turhauttavaa, koska luistelija tietää, että hän voi saada tempun.
Käärme: Käärme on joku, joka ei ymmärrä skeittipuiston etikettiä ja leikkaa jonoon tai jää tiellesi. Tämä on yleensä varattu lapsille tai uusille luistelijalle, jotka eivät tiedä. Opetamme oppilaitamme ottamaan skeittipuiston linjat ja odottamaan vuoroaan välttääksemme kokeneiden luistelijoiden kiemurtelemisen.
Luistella Svoida: Luistinpaikka on silloin, kun kadulla oleva este houkuttelee luistelijaa säännöllisesti. Vaikka se voi olla useita paikkoja yhdessä paikassa, kuten aukiolla tai koulun pihalla, se voi myös viitata yhteen esteeseen. "Missä tuo luistinpaikka on?"
Kook: Kook on joku, joka käyttäytyy hölmölänä skeittipuistossa tai skeittipaikalla tai joku, joka tekee jotain skeittikulttuurin normaalin ulkopuolella.
Söpö: Cutty on kuvaus luistelupaikasta tai skeittipuistosta, joka on kestänyt esteitä tai joka on raa'an arkkitehtuurin rakentama. Kuvittele suuria halkeamia jalkakäytävässä tai rapeaa asfalttia, joka johtaa luistinpaikalle.
hesh: Hesh on kuvaus luistelijasta tai skeittitempusta, joka on alkuperältään ja luonteeltaan hieman punk. Joku on hesh, kun hänellä on käytössään repeytyneet housut, nahkatakki ja hän rakastaa 80-luvun temppuja.
säkkikangas: Hessian on kuvaus henkilöstä, joka on omistautunut olemaan hesh.
Teeskentelijä: Poseeraus on henkilö, joka käyttäytyy kuin rullalaudalla tai pukeutuu rullalaudaksi, mutta ei itse asiassa luistele.
T Koira: T-koira on joku, joka luistelee trendin vuoksi. T-dog on lyhenne sanoista trendikoira.
ostoskeskus Hauta: Ostoskeskuksen kahmari on kuvaus siitä, kun luistelija pitää laudan kiinni väärin tai tavalla, joka ei ole siistiä – pitää kiinni laudan etukuormasta kansiosan sijaan ja sivuttain.
Tollo: Goon on skeittipuiston paikallinen asukas, joka viettää runsaasti aikaa osallistuen temppuihin ja huijauksiin. Vaikka he eivät ehkä luistele niin paljon kuin todella omistautuneita luistelijoita, paikalliset rakastavat heitä toisinaan melkein suojan ja toveruuden muotona.
Skate peli: Luistelupeli on yleisin peli, jota luistelijat pelaavat parantaakseen tasomaista maastotaitojaan. Luistelija tekee kickflipin kaltaisen tempun ja jos toinen luistelija ei onnistu saamaan temppua, hän saa S-kirjaimen. Se on rullalautailun HEvonen ja luistelijan yleisin peli.
Laukku temppuja: Pussi temppuja on temppuja, jotka luistelija on oppinut tekemään suhteellisen tasaisesti – varsinkin luistelupeleissä. Kuten huomaat, luistelijat ovat taitavia tietyissä temppuissa ja tyyleissä, aina nenän suosimisesta hännän sijaan tai etupuolen takapuolen sijaan.
Tekninen luistelija: Teknisluistelija on luistelija, jonka temppukassi on luonteeltaan enemmän teknistä kuin brutaalia sitoutumista. Tekniikkaluistelijat luistelevat mieluummin manuaalisia tyynyjä ja reunuksia kuin kiskoja ja portaita ja nauttivat monimutkaisten temppujen yhdistämisestä yhdessä liikkeessä.
Rail Skater: Rail-luistelija on luistelija, jonka ensisijainen este on kisko ja yleensä kaiteet, jotka menevät alas portaita. Vaikka useimmat luistelijat luistelevat kiskoilla jollain tavalla, kiskoluistelija on erityisen taitava, joskus hioen alas 10-15-jopa 20-portaista kaiteet. Rail-luistelijat ovat planeetan rohkeimpia luistelijoita.
Siirtymäluistelija: Siirtymäluistelija on luistelija, joka luistelee mieluummin skeittipuiston esteitä, jotka eivät ole katupisteiden kaltaisia. Tämä tulee yleensä neljännesputkien, miniramppien, käärmelenkkien ja pystysuorien esteiden muodossa. Siirtymäluistelijat auttavat varmistamaan, että luistelun juurien kulho ja allasluistelu pysyvät hengissä ja terveinä.
Paikallinen puisto: Rullalautailijoiden paikallinen puisto on rullalautailijoiden paikallinen skeittipuisto ja heidän tapaamispaikkansa ystävien kanssa luistelemaan. Paikallinen puisto toimii luistelijoiden harjoituskeskuksena tai kuntosalina sekä taiteen ja paikallisen luistelumedian mainostuspaikkana.
Ripper: Kun joku on rippaaja, häntä täydentävät taidot luistelijana. "Se tyttö repii!"
Silputa: "Mennään silppuamaan!" Pohjimmiltaan tarkoittaa - "Mennään luistelemaan!" Yleinen termi, jonka saatat kuulla, on "silppua narttu!" Eli pilko isot tavarat.
leikkeet: Leikkeet ovat sitä, kun luistelija kuvaa tempun kaduilla kootakseen klippejä, jotka tuottavat hänen video-osan tai sponsoroivat minua. Luistelijat "pinoavat klippejä" kaduilla, kunnes heillä on 2–3–4 minuuttia, ja voi joskus kestää vuosia saavuttaa korkealaatuisen luistelun NBD:t.
Footage: Kun luistelija viittaa leikkeisiinsä, hän puhuu "materiaalistaan". "Kuinka paljon kuvamateriaalia sait?" Onko sponsorisi yleisempi kysymys, kun kuvailet klippien määrää.
Yksittäinen temppu: Yksi temppu on, kun luistelija ja kuvaaja kuvaavat "yhden tempun" rivin sijaan. Yksittäiset temput ovat yleensä alas portaita tai aukkoja, ja ne ovat yleensä vaikeampia kuin temput jonossa.
linja: Viiva on, kun luistelija yhdistää temppusarjan yhdessä videoleikkeessä. Luistelija saattaa ensin laskeutua portaita alas ennen kuin hän poikkeaa hiomaan reunaa ennen kuin laskeutuu kaiteeseen. Mitä kovempia temppuja yhdistät, sitä vaikuttavampi on. Tekniikkaluistelijat tuottavat usein todella hulluja linjoja reunoilla ja manuaalisilla pehmusteilla esitelläkseen hallintataitojaan verrattuna hesh-luistelijaan, joka hyppää alas suuria kiskoja tai portaikkoja yksittäisten temppujen vuoksi.
Kalansilmä: Kalansilmä on laajakulmalinssi, joka luo sipulin kaltaisen vaikutelman leikkeeseen tai valokuvaan. Termi kalansilmä viittaa siihen, kuinka vääristyneitä kehyksen reunat ovat, melkein kuin katsoisit kalakulhon läpi. Luistelijat rakastavat sitä, miltä kalan silmät näyttävät, kun ne muistuttavat heitä varhaisimmista skeittilehdistä ja saavat esteet yleensä näyttämään suuremmilta.
Pitkä linssi: Kuvaaja kuvaa tempun "pitkän objektiivin" kuten, he kuvaavat tempun ilman kalansilmää. Yksittäiset leikkeet kuvataan yleensä pitkillä linsseillä, kun taas linjat kuvataan yleensä kalansilmillä. Videoosat ovat yhdistelmä pitkien linssien yksittäisiä temppuja ja kalansilmäviivoja.
VX: VX on rullalautailun pahamaineisin videokamera, eli Sony VX1000. Vaikka mini-DV-nauhan rakeinen 1080p on jokseenkin epäkäytännöllinen nykypäivän luistelumediaympäristössä; VX kestää kulttia uskomattomien värimaailmansa ja ääniominaisuuksiensa ansiosta. VX kuvaa myös 4 x 3 -suhteella, jolloin katuluistelu näyttää nopeammalta ja elävämmältä.
Kadut: Kadut tarkoittavat luisteluesteitä ja paikkoja, jotka eivät ole skeittipuistoja, joita ei käytännössä ole suunniteltu luisteltavaksi. Katuluistelu on rullalautailun raakain muoto, ja luistelijat pitävät sitä rullalautailukulttuurin pyhimpänä sidoksena.
"Se on rintakuva:" Luistelija kuvailee paikkaa "rintakuvaksi", kun turvallisuus tai poliisi valvoo sitä tiukasti. "Se on rintakuva ennen viittä." Kun paikka on rintakuva, luistelijat eivät voi luistella siellä, koska miksi heidät potkitaan ulos tai he saavat lainauksia tai lippuja. Jos rullaat tarpeeksi kauan, saat lipun lopulta.
"Sain saappaan:" Luistelija kertoo toiselle luistelijalle saaneensa kengän, kun hänet potkitaan ulos tai häntä pyydetään lähtemään luistinpaikalta. Jos olet onnekas, saat kengät ja luistelet pois ennen kuin mitään merkittävää tapahtuu. Muista, että turvallisuus ei voi pidättää sinua, he voivat vain kutsua poliisit. Jos näet turvallisuutta, luistele pois ennen kuin he edes puhuvat sinulle tai leikkaa tyhmiä rullalautailukieltokyltteille!
aukio: Aukiolla tarkoitetaan yleensä sitä, että luistinpaikka on avoin tila, jossa on runsaasti reunuksia, manuaalisia tyynyjä ja jopa kaiteita. Se viittaa nimeen sekä luistelijoiden että ei-luistelijoiden käytössä, mutta se kuvaa myös kaduilta löytyvää erityistä aukio-arkkitehtuuria, josta on sittemmin tullut monien skeittipuistojen kehys. LOVE Park Philadelphiassa oli rullalautailun kulta-ajan (1990-2000-luvun alku) kuuluisin skeittipaikka, mutta tuhoutui vuonna 2016. Plazaja on yhä vaikeampi löytää, mutta ne ovat silti rullalautailijoiden erityisiä luistelupaikkoja.
Pay-To-Skate: Pay-to-skate viittaa skeittipuistoon tai ramppiin, jonka luisteleminen maksaa rahaa. Näitä viittauksia löytyy yleensä vauraimmilta alueilta, ja ne ovat keskustelunaihe skeittimien keskuudessa, koska heidän mielestään rullalautailun tulee olla aina saatavilla.
Raikas: Kun rullalautailijalla on uusi kansi luistellakseen, hän "asentelee tuoreen".
Kilpailuluistelija: Kilpailuluistelijaa kutsutaan henkilöksi, joka tunnetaan menestymisestä kilpailuissa ja joka yleensä keskittyy kilpailuihin verrattuna muihin rullalautailuun. Luistelijoiden korkein ryhmä tekee kaiken kilpailuista katurullalautailuun. Hyvä esitys kilpailuluistelijasta on Nyjah Huston tai Tony Hawk.
Core Skater: Perusrullalautailija on henkilö, joka keskittyy eniten pitämään hauskaa rullalaudalla ilman tiettyjä ammatillisia tavoitteita. Ammattilaisluistelijat voivat kuitenkin olla ydin, kun he keskittyvät videoosien tuottamiseen kaduilla sosiaalisen median tai kilpailujen sijaan. Tästä filosofiasta käydään kulttuurista keskustelua, ja sillä on erilaisia mielipiteitä aitoudesta, koska monet suurimmista luistinmerkeistä eivät ole enää luistelijoiden omistuksessa, ja ne, joilla on yleensä vaikeuksia kilpailla suurten pomaattien kanssa. Siksi on aina tärkeää tukea luistelijoiden omistamia brändejä.
Ydinmerkki: Ydinbrändiä pidetään keskeisenä, kun sen omistavat ja ylläpitävät rullalautailijat. Esimerkiksi Niken kaltainen tuotemerkki on suuri yritys, kun taas WKND rullalaudat tai jopa GOSKATE, on rullalautailijoiden ylläpitämä, omistama ja ylläpitämä. Luistelijat tekevät parhaansa tukeakseen luistelijan omistamia brändejä, mutta minkä tahansa yrityksen tuotteen on tuettava niitä ostavia luistelijaa. Luistinalan luonteessa on kuitenkin monia tekijöitä, jotka tekevät brändin omistamisesta hyvin arvaamatonta. Kuten olemme nähneet, jotkut suosikkiyrityksemme lopettavat liiketoimintansa.
Luistinrotta: Luistinrotta on henkilö, joka rakastaa rullalautailua ja harrastaa rullalautailun katuelämää. Tämän voi varata myös skeittipuiston luistelijalle, joka välittää rullalautailusta enemmän kuin mistään muusta elämässään.
Grom: Grom on se, mitä aikuiset tai vanhemmat luistelijat viittaavat puhuessaan lapsirullalautailijasta. Termi ei ole luonnostaan negatiivinen tai positiivinen, mutta ei myöskään ihastuttava tai loukkaava. Gromit voivat olla skeittipuiston pahimpia käärmeitä, riippuen mentoreistaan tai miten heille on opetettu, ja olemme kaikki nähneet kauhuvideoita huolimattomista lapsista törmäämässä aikuisiin.
Sosiaalisen median luistelija: Sosiaalisen median luistelija on rullalautailija, joka on keskittynyt tuottamaan skeittimediansa sosiaaliseen mediaan. Ne yhdistetään usein brändeihin, jotka ovat panostaneet voimakkaasti sosiaaliseen mediaan ja muodostavat oman markkinaraon rullalautailussa. Sosiaalisen median luistelijaa katsotaan yleensä alaspäin, mutta he ovat silti saavuttaneet kohtalaisen menestyksen itselleen.
YouTube Skater: YouTube-luistelija tuottaa luistelumediaa, joka tukee YouTubea videoblogien tai vlogien muodossa. Vaikka YouTube-luistelijat muodostavatkin erityisen joukon rullalautailumediaa, he ovat auttaneet tuhansia ihmisiä tutustuttamaan rullalautailuun temppuvinkkivideoillaan tai arkielämän videoillaan. Valas YouTube-luistelijat ovat usein vitsien kohteena, he asettavat itsensä parrasvaloihin.
"Olympialaiset:" Kanssa olympialaiset Luistelussa keskustelun ja keskustelun aiheena itse kilpailusta kehittyi täysimittainen kokonaisuus luistelussa. Vaikka termi "olympialaiset" viittaa yleensä varsinaiseen tapahtumaan, sitä käytetään myös kiteytämään olympialaisissa mukana olevat luistelijat – sekä tuotemerkit ja ihmiset.
DIY: DIY tarkoittaa, kuten monet meistä tietävät, tee se itse. Mutta rullalautailussa se viittaa siihen, kun luistelijat ovat rakentaneet skeittipaikan omin keinoin. Luistelijat rakentavat kaikentyyppisiä luisteluesteitä jonnekin paikan ulkopuolelle tuhkapaloilla, kiskoilla ja sementillä. Koska nämä paikat ovat poissa julkisuudesta, tee-se-itse luistelupaikat ovat upeimmista paikoista, joissa luistelija voi luistella, ja vaativat usein luotettavan läpikulkuoikeuden.
Top 42 Skateboard Obstacle Lingo
Estekieli voi olla yksi vaikeimmista rullalautailuun opetettavista terminologioista. Vaikka niin monet esteet keksivät luistelijat epäselvillä termeillä olet iloinen kuullessani, että monet ovat melko yksinkertaisia ja intuitiivisia. No, sinä voit olla tuomari!
hylly: Reunus on este, joka näyttää penkiltä tai joltain, jolla tavallisesti istuisit. Se voi olla myös reunus, joka on korkeampi kuin jokin, jolla istuisit, mutta sille on yleensä ominaista sen 90 asteen kulma, mistä johtuu "reunuksen" nimi ja kyky lukittua hiontaan ja liukuihin.
Manny tyyny: Manny pad on lyhenne sanoista manual pad rullalautailun manuaalista temppua varten. Manny pad vaatii luistelijan ollie päälle, ja sillä on rajallinen loppu, tästä johtuu "pad"-adjektiivi. Tekniikkaluistelijat rakastavat monia pehmusteita ja reunuksia.
rautatie: Kaide on se, jonka löydät alas portaista, mitä sivulliset kutsuvat kaiteeksi. Mutta rullalautailussa kisko voi olla monissa muodoissa, kuten näet alla.
kaide: Kaide on nimenomaan silloin, kun kaide laskee portaita alas ja löytyy kadulta.
Jyrkkä rautatie: Kisko on jyrkkä, kun se on alaspäin suuria porrasaskelmia verrattuna muihin kiskoihin, kuten tasaisiin kiskoihin.
Tasainen baari: Tasapalkki on vaakasuora kaide, joka ei yleensä mene alaspäin jyrkästi kuten portaiden kaiteet.
Laatikko: Laatikko on yleensä rakennettu este, jossa reunus yhdistyy manuaaliseen tyynyyn. Se on pohjimmiltaan riittävän leveä, jotta se voi suorittaa manuaalisia temppuja laatikon molemmilla puolilla kahdelle reunalle. Monissa skeittipuistoissa on laatikoita.
Vihreä: Vert on kuvaus pystysuorista seinistä puoliputkista ja suuremmista rampeista, joista luistelijan on lähdettävä luistelemaan.
selviytyminen: Selviytyminen on termi, joka kuvaa neljännesputken, altaan, kulhon tai minirampin myönnettävää osaa. Usein ne ovat metallikiskoja parempaan hiontaan ja liukumiseen.
pool selviytyminen: Pool Coping on yksinäinen selviytys, koska se on valmistettu sementistä ja siinä on tiilimäisiä ominaisuuksia.
Huuli: Rampin huuli viittaa myös selviytymiseen tai siihen, kun ramppi olennaisesti päättyy. Tämän ansiosta luistelijat voivat tehdä huulitemppuja kioskien muodossa.
Siirtyminen: Siirtymä on termi, jota käytetään kuvaamaan rampin tai esteen osaa, joka kulkee tasaisesta pystysuoraan. Ajattele pystysuoran rampin kaarevuutta ennen kuin se menee suoraan pystysuoraan. Luistelijat, jotka nauttivat luistelusiirrosta, ovat yleensä puistoluistelijaa tai vert-luistelijaa, jotka luistelevat skeittipuistoissa enemmän kuin streetillä.
Laajentaminen: Jatke on nostettu tai nostettu rampin osa, joka "ulottuu" vielä muutaman metrin korkeammalle. Usein miniramppissa on siirtymä ja sitten yksi jatke pystyseinillä niille röyhkeille luistelijoille.
Hautakivi: Kun jatke on ohut tai vain pienessä kohdassa rampissa, sitä kutsutaan hautakiveksi.
Kuolemanlaatikko: Deathbox on se pieni laatikko altaan alla, josta kloori normaalisti suodattuu pois. Näiden päälle hiominen on usein luonnollista, koska pyöräsi voi juuttua sisään. Siksi liitteenä oleva termi kuolema.
Ammu hylly/rautatie: Rangaistuspotkureunus tai kisko on kuvaus siitä, kun kisko ei mene jyrkästi alas portaikkoa, vaan sen sijaan ulottuu ulospäin säilyttäen alkuperäisen korkeutensa.
Neljännes Putki: Neljännesputki on "neljännes", koska se on neljännes täydestä ympyrästä. Kuvittele ramppi, joka on rakennettu tälle kuvasuhteelle, ja koska se voi seisoa yksinään missä tahansa, se on erotettu neljäsosaputkeksi. Jos ne yhdistetään kasvotusten, se on minirampin alku.
Mini Ramppi: Miniramppi on silloin, kun kaksi tai useampi neljännesputki on vastakkain toisiaan kohti jatkuvaa ylös- ja alaspäin veistämistä varten. Miniramppeja pidetään yhtenä hauskimmista asioista rullalautailussa, kun olet oppinut laskeutumaan sisään.
Puoli Putki: Ottaen huomioon ymmärryksen, että neljännesputki on neljännes täydestä ympyrästä, puoliputki on ympyrän puolikas. Vaikka kaksi neljännesputkea ovat myös puoliympyrää, pystyluiska on erilainen, koska sen pystysuorat seinät ovat selvästi minirampeissa esiintyvän siirtymäkauden yläpuolella. Nämä 2-3 jalkaa pystyseinät tekevät äärimmäisen eron näiden ramppien luistelemiseen tarvittavassa taidossa. Nämä ovat ramppeja, jotka Tony Hawk ja muut tekivät kotitaloustermin.
Käynnistää Ramppi: Laukaisuramppi on melkein kuin neljäsosaputki, mutta sen huuli on enemmän laukaisu ulospäin tuulettamiseksi ulos rampista eikä luistele takaisin sisään kuten neljännesputkella tai minirampilla.
Ramppi: Ramppi voi olla mikä tahansa rinne tai kolmion kaltainen esine, joka tuottaa alamäkeen tai laukaisuun sopivan rullalautailun.
Vaihe-Up: Askel ylöspäin näkyy ramppina, jonka yläosa oli irrotettu ennen laskeutumisaluetta ylhäällä, joten luistelijan on suoritettava ollie ennen huipulle saavuttamista.
euro-Kuilu:Nousun uskotaan olevan alunperin eurooppalaisista kilpailuista, ja tämä tosiasia kunnioittaa sitä kutsumalla sitä euro-aukkoon.
rulla In: Kiertyminen on rampin erityinen osa, joka pystysuorien seinien seuraamisen sijaan kiertyy rampin reunan yli, jotta luistelija voi "kiertyä" ramppiin pudotuksen sijaan.
Pudota In: Pudotus sisään on tapa, jolla luistelija astuu kulhoon, uima-altaaseen, miniramppiin, neljännesputkeen tai esteeseen asettamalla häntänsä esteen huulelle ja painonsa nojaten eteenpäin "putoaa" rampille ja ajaa pois.
Selkä: Selkäranka on, kun kaksi neljäsosaa putkea puristetaan vastakkain ja niiden kahva on kiinnitetty keskelle. Nämä ovat uskomattoman vaikeita esteitä kaikille aloitteleville rullalautailijoille.
Kulho: Kulho on siirtymäeste, jossa yksikään rampin sivu ei ole kytkettynä. Kuvittele kulho, jota käytät muroille, laita nyt tekninen kansi sen sisään ja kuvittele, että luistelet.
Kaksinkertainen setti: Kaksoissarjasta puhutaan, kun kahta portaikkoa erottaa tasainen alue, mutta luistelijat luistelevat silti koko esteen. Kuvittele kaksi 3 porrasta, joiden välissä on tasainen vyöhyke, mutta luistelija liikkuu tasaisen pinnan ja kaikkien kuuden portaiden yli.
2 asuntoa 2, 3 asuntoa 3jne.: Näitä numeroita käytetään kuvaamaan kaksois- tai kolmoisjoukkoja, joissa on tasaisen pinnan erottamien portaiden lukumäärä.
Kolminkertainen setti: 3 portaat, joiden välissä on 2 tasaista pintaa.
Kehys: A-kehys on silloin, kun kisko tai reunus nousee ja yhdistetään sen laskeutuvan peiliesteen avulla. Tai se tuli olemaan kaksi ramppia (ilman neljännesputken kaarevuutta) kytkettäväksi myös peiliin.
Hauska laatikko: Hauska laatikko on, kun reunalistat, kiskot, rampit ja laatikot yhdistetään ainutlaatuisiksi esteiksi, joita yleensä nähdään kilpailuissa.
Kink Rail: Taittuva kisko on kisko, jossa on "kiertymä" tai olennaisesti jyrkän alas laskemisen jälkeen "kiertyy" tasaiseksi. Nyjah Huston on kuuluisa näiden luistelemisesta.
Pyöreä rata: Pyöreä kisko on kuvaus siitä, milloin kisko on pyöreä. Jotkut luistelijat pitävät parempana pyöreää kiskoa tasaisen kiskon sijaan riippuen siitä, mitä temppuja he tekevät. Pyöreitä kiskoja käytetään kuitenkin yleensä enemmän skeittipuiston rakentamisessa ja suuremmissa kilpailuissa.
Tasainen kisko: Tasainen kisko on kuvaus siitä, kun kisko on tasainen. Vaikka kaduilta löytyy runsaasti litteitä kiskoja, skeittipuistojen luojat eivät suosi litteiden kiskojen jyrkempiä kulmia. Lisäksi, koska useimmat siirtymävaiheet ovat yleensä pyöreitä kiskoja, luistelijat eivät välitä, jos litteitä kiskoja käytetään muissa tapauksissa, vaikka ne olisivat harvinaisempia.
Juokse ylös: Run up viittaa luistinpaikan tilaan tai kiitoradaan. "Tällä paikalla oli todella lyhyt matka."
Pujota neula: Kun luistelija "langoittaa neulan" esteen, jota hän luistelee, vaatii hänen luistelemaan jostain kapeasta tai erittäin tietystä juoksusta. "Hän todella pujottaa neulan siihen."
Törmäys baariin: Törmäys palkkiin on, kun ramppia edeltää kisko, joka on kohtisuorassa ramppiin nähden, jolloin luistelija joutuu hyppäämään kiskon yli. Tätä kutsutaan yleisesti "Handicap Railiksi", koska tasoitusrampit on rakennettu törmäyksiksi kiskoihin.
"Raidan yli:" Yli kiskon on termi, kun luistelija luistelee "kiskon yli" sen sijaan, että hioisi tai liukuisi kiskoa pitkin. Usein luistelija luistelee kiskon yli rantaan tai alas aukkoon.
Bank: Pankkiin viitataan, kun rinne on tasainen ja tuottaa kulman, jossa luistelijat voivat luistella ylös ja suorittaa lentoliikkeitä. Pankit eroavat rampeista, koska laskeudut aina takaisin pankkiin ja pankki on johdettu luonnosta löytyvistä katupaikoista.
Pankista kielelle: Pankista kielekkeelle on silloin, kun reunus istuu reunuksen päällä ja luistelija voi laskeutua tai käännättää reunusta liukuakseen tai hioakseen reunaa. Kaduilla luistelija asettaa usein penkin penkin päälle luodakseen reunuksen reunalle.
Gap: Rakoa käytetään kuvaamaan, kun luistelija selviää esteen yli pisteestä A pisteeseen B. Yleensä luistelijat menevät korkeammasta pisteestä alempaan kohtaan raon yli. Se on sama kuin portaat, mutta ilman portaita. Kuvittele luistelijaa, joka tekee ollien parkkipaikalta toiselle, jossa ruoho tai lika erottaa kaksi parkkipaikkaa. Keskivyöhyke, jota luistelija ollies, on aukko.
Raideväli: Rako kiskoon on termi, joka viittaa siihen, kun luistelijan on lyötävä raon yli ennen kuin hän osuu kiskoon. Sen sijaan, että luistelija voisi ollie lähellä kiskoa, heidän on vältettävä useita jalkoja ennen kiskon hiomista tai liukumista.
Unohdimmeko termin?
GOSKATE haluaisin kuulla sinusta, jos sinulla on termi, jonka uskot meiltä puuttuvan? Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@GOSKATE.com tai Lähetä meille suora viesti Instagram.
Haluatko oppia lisää rullalautailusta?
Haluatko oppia rullalautailun luotetuimmalta rullalautailukouluttajien verkostolta?
GOSKATE kutsuu sinut oppimaan suurimmalta rullalautailuohjaajien verkostolta.
Yli 11 vuoden opetuskokemuksella ja planeetan koulutetuimmilla ohjaajilla takaamme, että hallitset rullalautailun perusteet vain kolmessa oppitunnissa.
Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi selville, kuinka sinä tai läheisesi voit edistää heidän intohimoaan rullalautailua kohtaan!